Back

Process

One The Elephant

Location London SE1

Status Completed August 2016


Description

As part of Southwark and Lend Lease’s £1.5bn regeneration of Elephant and Castle, Squire and Partners’ vibrant mixed-use masterplan was designed to provide 284 new homes and a new Leisure Centre, as well as shops, restaurants, offices and improved public spaces. Squire and Partners were also commissioned to style/dress all of the public interior spaces, including reception areas, lift lobbies and resident’s lounge.

 

The Residents Lounge within the tower block was designed to provide a high-quality, luxurious welcoming place for residents and their visitors to relax and enjoy. The space has been designed to be used flexibly, depending on the user’s interests, and can be arranged to host a range of events.

 

The botanical artwork found in the Residents’ Lounge and throughout the lobbies are bespoke screenprints resulting from a creative collaboration between artist Robin Duttson and Squire and Partners’ Head of Interior Design, Maria Cheung.

 

The objects in the reception areas similarly reference the local context and cultural heritage of Elephant and Castle. Correspondingly there are playful glimpses of giraffe and elephant sculptures on display, as well as wood accessories and potted plants.

Team

Client Lend Lease

Façade Consultant Wintech

Landscape Consultant BCA Landscape

Services Tuv Sud Wallace Whittle

Structure Robert Bird Group

Photography James Balston, James Jones



1/19