Back

Process

Orel Gallery

Location London SW1

Status Completed 2010


Description

When the Post Office vacated their sorting office in Victoria, creative Italian developer Fabbriche Ceramiche saw the potential for a creative hub in the area, aimed towards design and arts based tenants who could benefit from shared space and the cross fertilisation of ideas.  Squire and Partners designed the whole building at Howick Place as a series of creative spaces and private residences, connected by common areas which linked them together by sharing a robust, industrial aesthetic.

 

We were commissioned by one of the gallery tenants, Paris based Orel Art, to design their space as a backdrop for their collection of post-Soviet Russian artworks.  The gallery had three primary exhibition spaces on two different levels, plus a reception area and office.  A seamless dark grey resin floor ties the rooms together, offset by white walls and ceilings with concealed services and inset lighting runs.  Suspended lighting rigs in the lower gallery offer the opportunity to hang sculptures from the fixings.

Team

Client Orel Art

Planning Consultant London Planning Practice

Project Manager HHY Building Consultancy

Services Hilson Moran Partnership

Structure Richard Watkins and Associates

Photography Will Pryce



1/20