Back

Process

Stratton Street

Location London W1

Status Completed 2011


Description

This interior design project includes the restoration and refurbishment of an original Victorian building in Mayfair.

 

The client sought a distinctly British identity for their London headquarters, and in particular to draw on the history and character of the location.  Accommodation consists of an office suite for the Chairman, four floors of flexible office space, and a hotel-style shared lounge at ground floor, flanked on two sides by courtyard gardens filled with indigenous British plants.

 

Squire and Partners used an approach that took inspiration from the existing building, which displayed a rich mix of decorative elements such as Romanesque details to mouldings, ornate floral motifs in wrought iron and more structured geometric patterns on façade brickwork and floor tiles.  Bespoke timber cabinetry, furniture and fittings carry through these traditional elements at ground floor, while upper office floors have been designed to incorporate more modern elements, introducing a balance to the traditional aesthetic.

Team

Client Urban Velvet (Client Representatives and Design Advisors)

Historical Consultant Paul Velluet

Landscape Consultant Kim Wilkie

Planning Consultant Gerald Eve

Services Watkins Payne

Photography Will Pryce



Awards

1/20