Back

Tom Ford Offices

Location London SW1

Status Completed 2010


Description

When the Post Office vacated their sorting office in Victoria, creative Italian developer Fabbriche Ceramiche saw the potential for a creative hub in the area, aimed towards design and arts based tenants who could benefit from shared space and the cross fertilisation of ideas.  Squire and Partners designed the whole building as a series of creative spaces and private residences, connected by common areas which linked them together by sharing a robust, industrial aesthetic.

 

A large unit on the second floor of Howick Place was let to fashion designer Tom Ford.  The space was designed to reveal the original Victorian structure of the building, with contemporary additions such as dark metal framed windows and a generous mezzanine level running the full width of the space.  A dramatic cantilevered stair in black sheet metal defines the double height space, connecting the mezzanine level with the main floor.  The sheet metal continues as a balustrade along the mezzanine, and creates a stark contrast with the white walls and Dinesen white oak timber floors used throughout.

Team

Client Fabbriche Ceramiche

Planning Consultant London Planning Practice

Project Manager HHY Building Consultancy

Services Hilson Moran Partnership

Structure Richard Watkins and Associates

Photography Will Pryce



1/6