Back

Process

Phillips de Pury

Location London SW1

Status Completed 2010


Description

When the Post Office vacated their sorting office in Victoria, creative Italian developer Fabbriche Ceramiche saw the potential for a creative hub in the area, aimed towards design and arts based tenants who could benefit from shared space and the cross fertilisation of ideas.  Squire and Partners designed the whole building as a series of creative spaces and private residences, connected by common areas which linked them together by sharing a robust, industrial aesthetic.

 

The largest unit at Howick Place was let to contemporary art auctioneers Phillips de Pury & Company (now Phillips), which combined a gallery with offices, storage and back of house facilities.  We designed their third floor offices and undertook the original works to the gallery spaces, which were later fitted out by Nissen Adams.  We stripped back the industrial space to its raw state, revealing the robust Victorian structure and updating it where necessary, adding new metal framed windows throughout and replacing rooflights in the dramatic vaulted spaces to the rear of the gallery.

Team

Client Fabbriche Ceramiche

Interior Design Nissen Adams

Planning Consultant London Planning Practice

Project Manager HHY Building Consultancy

Services Hilson Moran Partnership

Structure Richard Watkins and Associates

Photography Will Pryce



1/20