Back

Process

Howick Place, Apartment I

Location London SW1

Status Completed 2010


Description

Following the successful refurbishment of Howick Place, Squire and Partners were commissioned to fit out four apartments within the development for private purchasers.  The residence illustrated here was commissioned by building developer Fabbriche Ceramiche for use as a show apartment.

 

The accommodation is located on the upper floors of the buildings, providing loft style apartments which exploit existing Victorian details to create a distinctive character to the development.  Double height and mezzanine spaces make the use of high ceilings and oversized Victorian windows, and create interesting living spaces.  A palette of materials is used which draws on historical references including glazed ceramic bricks, stone and wrought iron.

Team

Client Fabbriche Ceramiche

Services Hilson Moran Partnership

Structure Richard Watkins and Associates

Quantity Surveyor Davis Langdon

Photography Will Pryce



Awards

1/26