Back

Process

Ebury Square

Location London SW1

Status Completed December 2014


Description

This prestigious residential project in Belgravia replaces an existing 1950′s building to provide 71 luxury residences set around a traditional garden courtyard.

 

Two separate buildings were designed to respond to the context of the principal frontages on Ebury Street and Ebury Square.  The five storey building fronting onto Ebury Street is distinguished by contemporary brick elevations, whilst the eight storey building facing Ebury Square is clad in natural stone with bronze detailing.

 

The building forms, façade hierarchy and materials have been carefully considered and chosen to be in keeping with the Belgravia Conservation area.

 

A new garden space has been designed between the two buildings, planted with indigenous species and providing habitats to attract native wildlife.  Extensive bio-diverse green roofing throughout the scheme and the reintroduction of mature trees to Ebury Street, further enhance the project’s environmental benefits.

Team

Client Berkeley Homes

Landscape Consultant Townshends

Services MTT

Structure Waterman Structures

Photography Will Pryce



Awards

1/14