Back

Process

Mayfair House

Location London W1

Status Completed 2013


Description

This project comprises a private house situated within the Mayfair Conservation Area, which was granted planning consent by Westminster Council in November 2009.

 

The project is part conversion of an 18th century public house, and part new build, backing onto Red Lion Court.  The new build element facing Curzon Street takes inspiration from a nearby building covered in Virginia Creeper, and is clad in a metallic shingle taking the form of leaves on a vine.

 

The house is laid out over five stories including four bedrooms, a swimming pool, a gymnasium, a home cinema, two roof terraces and an area of green roof.  The planning committee described the proposal as ‘striking’ and ‘raising the bar for design’ within the borough.

Team

Client Central Investment Properties Ltd

Cladding Consultant Tuchschmid

Planning Consultant The London Planning Practice

Services Wallace Whittle UK Ltd

Structure Heyne Tillet Steel

Photography Gareth Gardner



Awards

1/22