Back

Process

Holywell Centre

Location London EC2

Status On site


Description

Work has started on site for Squire and Partners’ bespoke offices tailored to small and creative businesses on Phipp Street in Shoreditch, for client Workspace.

 

The five storey building will create 50,000 sq ft of flexible workspace for London’s new and growing companies, providing office and studio units to suit a variety of users along with shared meeting rooms, break-out areas, tea points, cycle storage, shower facilities and a café.

 

Influenced by the characteristic warehouse vernacular of the surrounding South Shoreditch Conservation Area, the building envelope employs a palette of brick, metal and glass. Following the curved line of Phipp Street with a series of brick columns punctuated by corten-clad window reveals, the design emphasises the vertical proportions of the structure. The top two floors are set back and feature twisted dark grey perforated aluminium fins to provide solar shading and reference the historical textile manufacturing history of the neighbourhood.

 

A language of raw materials and finishes continues inside of the building with polished concrete floors, exposed soffits, corten-clad lift cores and a striking folded steel staircase.

Team

Client Workspace

Structural Engineer Thornton Tomasetti

Services Furness Green

Planning Consultant GVA

Environmental Consultant Etude

Quantity Surveyor Pierce Hill



1/5